Stranden van Aruba

Stranden aan de westkust

Aan de westkust van Aruba liggen de meeste stranden. Dit zijn voornamelijk mooie, witte, lange stranden met een rustige zee. Op het strand staan palmbomen en je kunt overal je handdoekje neerleggen en de zee in.

Behalve de kilometerslange stranden zijn er ook kleinere stranden, waar de locals vaak voor kiezen. In het noorden kun je bij deze kleinere stranden heel mooi gaan snorkelen, in het zuiden is met name Baby Beach een populair strand voor gezinnen. De zee is hier tot ver uit de kust ondiep, ideaal voor kleine kinderen.

kaart stranden aruba westkust

Arashi Beach

Arashi BeachArashi Beach is het meest noordelijke strand van Aruba. De zee is hier rustig, wat het tot een ideaal strand maakt voor gezinnen. Het witte zandstrand is een fijne snorkelspot. Er staan een paar strandhutten en er zijn ligbedden en parasols te huur, verder zijn er nauwelijks faciliteiten. Het strand is erg populair bij de lokale bevolking, daardoor kan het in het weekend druk zijn.

Voor de kust bij Arashi Beach ligt het wrak van het Duitse vrachtschip Antilla. Dit schip is hier gezonken tijdens de 2e wereldoorlog. Toen het schip in beslag genomen dreigde te worden opende de Duitse bemanning haar kleppen en liet het schip zinken zodat het niet in beslag kon worden genomen. De Antilla is een populaire duikplek op Aruba, geschikt voor zowel voor dag- als nachtduiken.

Boca Catalina

Boca CatalinaBoca Catalina is een rustig strand in het noorden van Aruba. Het water bij Boca Catalina is ondiep en kristalhelder, het strand is dan ook populair bij snorkelaars. De beste tijd om hier te komen snorkelen is vroeg in de ochtend. Vanaf een uur of 11.00 uur kan het namelijk wat drukker worden in verband met snorkelexcursies. De meeste snorkelexcursies per boot stoppen namelijk hier. Op het strand staan wat provisorische strandhutjes die wat schaduw bieden. Doordeweeks heb je het strand soms helemaal voor jezelf alleen.

Malmok Beach

Malmok BeachMalmok Beach lijkt totaal niet op de andere stranden van Aruba. Het is eigenlijk meer een ingang naar een smal en klein zandstrandje tussen de rotsen en stenen. Het behoort tot een van de beste snorkelplekken van Aruba. Het water is er rustig, ondiep en kristalhelder met veel tropische vissen. Er zijn geen ligbedjes en parasols te huur, maar er staan een aantal bomen en vaste parasols voor de nodige schaduw. Op Malmok Beach zijn geen faciliteiten en het is er rustig (misschien ben je wel de enige).

Hadicurari Beach (Fisherman’s Huts)

Hadicurari Beach (Fisherman's Huts)Hadicurari Beach ligt direct ten noorden van Palm Beach. Het strand wordt ook wel Fisherman’s Huts genoemd. Het witte zandstrand is een ideaal strand voor wind- en kitesurfers. Het water is er ondiep en lekker warm, verschillende wind- en kitesurfscholen zijn hier dan ook gevestigd.

Ook als je niet zelf surft is het strand de moeite waard voor een bezoekje, leg je handdoekje neer en geniet van de stunts van de kite- en windsurfers. Het is fantastisch om te zien hoe hoog sommige kitesurfers uit het water kunnen springen.

Moomba Beach

Moomba Beach is het strand tussen het Holiday Inn Resort en het Marriott hotel.

Palm Beach

Strand Palm BeachPalm Beach is het bekendste strand van Aruba, en dat is ook niet zo verwonderlijk, het is namelijk een prachtig langgerekt wit zandstrand van bijna 3,5 kilometer lang.

Aan dit strand hebben de luxe grote hotelketens hun complexen neergezet, en kun je je helemaal onderdompelen in vertier en vermaak. Je vindt er gezellige pieren met strandbars, restaurants en winkeltjes. En op het water kun je verschillende watersporten beoefenen.

Eagle Beach

Strand op Aruba met Divi Divi bomenEagle Beach is het allerbreedste strand van Aruba, en is rustiger en minder toeristisch dan het vlakbij gelegen Palm Beach. Op Eagle Beach staan lage bomen langs de rand van het strand, waaronder je kunt gaan liggen.

Hier staat ook de beroemdste boom van Aruba: de divi divi. Deze boom vind je op bijna alle folders over Aruba en is een beetje het symbool geworden van het eiland. Op Eagle Beach vind je de kleinschaligere hotels, die voornamelijk aan de overkant van de straat staan.

Manchebo Beach (Punta Brabo)

Manchebo BeachManchebo Beach is het breedste strand van Aruba en adembenemend mooi. Manchebo Beach ligt tussen Eagle Beach en Druif Beach in, net voorbij de laagbouw resorts.

Het is een rustig strand met wuivende palmbomen en een paar Beach Bars. Velen vinden dit het mooiste strand van Aruba. Het strand bestaat uit hagelwit poederzand, door de regelmatige stevige golven van de zee is dit strand echter minder geschikt voor kleine kinderen.

Divi Beach

Divi Beach is het strand tussen Manchebo Beach en Druif Beach.

Druif Beach

Druif BeachDruif Beach ligt ten zuiden van Manchebo Beach en bestaat uit wit poederzand. Het strand is niet zo populair als Eagle Beach en Palm Beach waardoor het strand hier vrij rustig is. Je vind hier de laagbouw resorts.

Het strand is direct verbonden met de stranden van Manchebo Beach en Eagle Beach, samen vormen ze een strook van kilometerslang wit zandstrand.

Ter hoogte van hotel Tamarijn staan houten palen in het water, hier zitten bijna altijd pelikanen. Vergeet hier geen foto van te maken als je hier bent.

Bushiri Beach

Bushiri Beach is de naam van het strand bij het voormalige Bushiri Beach Resort. Het verlaten resort is recent afgebroken maar het opgeknapte strand hier draagt nog wel de naam Bushiri Beach.

Surfside Beach

Surfside BeachSurfside Beach is een leuk en levendig stadsstrand. De lange smalle strook strand ligt ten zuiden van het Lineair Park in Oranjestad. Het kalme zeewater is zeer geschikt voor zwemmen, snorkelen, kanoën, suppen, etc. Er zijn verschillende bars en restaurants, en er zijn wat schaduwplekken aanwezig.

Aan het zuiden van Surfside Beach ligt een drijvend aquapark in het water. Bij de Reflexions Beach Club kun je strandbedjes en loungestoelen huren terwijl de kinderen zich uitleven op het aquapark. En aan de rand van het water vind je de Surfside Beach Bar. Dit strand ligt vlakbij het vliegveld en je kunt hier dan ook heel goed vliegtuigen spotten.

Renaissance Island

Renaissance IslandRenaissance Island is het privé eiland van het Renaissance Resort. Als je in het resort verblijft dan kun je gratis met een watertaxi naar dit eiland met twee prachtige stranden.

Niet-gasten kunnen een dagpas kopen voor een bezoekje aan dit idyllische eiland. Hiermee zijn de twee stranden van dit eiland de enige privé-stranden van Aruba.

Barcadera Beach

Barcadera Beach ligt ten zuiden van het vliegveld. Het staat bekend als een kite- en windsurf strand.

De Palm Island

De Palm IslandOp De Palm Island vind je geweldig mooie witte stranden. Je kunt hier heel mooi snorkelen en duiken bij de prachtige koraalriffen. Of ga snorkelen bij het afgezonken vliegtuig of de tourbus, deze hebben ze afgezonken om de aanwas van nieuw koraal te bevorderen. Het eiland is na betaling te bereiken met een boottochtje van 5 minuten.

De Palm Island is eigendom van De Palm Tours, en je vind hier ook een waterpretpark met zwembaden en waterglijbanen, een bananenboot, en Sea Trek en Snuba, dit zijn nieuwe vormen van snorkelen/sportduiken. Boven water hebben ze ook vertier in de vorm van een tokkelbaan (zipline) en air-jumpers.

Mangel Halto Beach

Mangel Halto BeachMangel Halto Beach is een klein strandje verscholen achter de mangroven. Het strandje wordt veel bezocht door toeristen en de plaatselijke bevolking die hier graag komt picknicken. Er staan een paar hutten voor de nodige schaduw.

Je kunt hier heel mooi snorkelen in het ondiepe water, aan de rand van het rif zijn veel vissen te zien. Duikliefhebbers kunnen hier een kantduik maken, het rif loopt tot een diepte van 30 meter.

Santo Largo Beach en Savaneta Beach

Santo Largo Beach en Savaneta Beach liggen ten zuiden van Mangel Halto bij de Commandeurs Baai.

Rodger’s Beach

Rodger’s BeachRodger’s Beach ligt in het zuiden van Aruba vlakbij Baby Beach. Het is 5 minuten lopen van Rodger’s Beach naar Baby Beach, je kunt ze dus beiden bezoeken op één stranddag. Rodger’s Beach is een fijn zandstrand met kristalhelder water, je kunt hier heerlijk zwemmen en snorkelen langs het koraalrif. Het is hier rustiger dan op Baby Beach maar het strand is hier zeker niet minder mooi.

Het strand is vooral geliefd bij surfers en de lokale bevolking. Ook zie je hier bedrijvigheid van de lokale vissers, er liggen kleurrijke vissersbootjes voor anker in de baai.

Baby Beach

Baby BeachBaby Beach ligt in een rustige lagune, het water is er ondiep en relatief warm. Het is een fijn strand voor gezinnen met jonge kinderen, omdat je tot ver in de zee met je voeten bij de grond kunt. Baby Beach wordt afgeschermd met de zee door een strook rotsen, bij deze rotsen kun je prachtig snorkelen.

Meer stranden Aruba

Ga terug naar alle stranden van Aruba of naar de stranden aan de oostkust van Aruba.