Stranden van Aruba

Stranden aan de oostkust

Aan de oostkust van Aruba is de zee grillig met hoge golven en sterke stroming. Deze stranden zijn dan ook niet altijd geschikt om in te zwemmen. Een aantal van deze stranden zijn vooral populair om te windsurfen, kitesurfen of bodyboarden.

kaart stranden aruba oostkust

Wariruri Beach

Wariruri Beach ligt aan de oostkant van het eiland ten noorden van de ingestorte Natural Bridge. Vanwege de stroming en de golven kun je hier niet zwemmen. Het strandje staat bekend als surf en vissers strand. Het is spectaculair om de surfers op de golven te zien, of laat je verrassen door de vangst van de vissers die hun lijnen binnenhalen.

Andicuri Beach

Andicuri Beach ligt tussen Black Stone Beach en de ingestorte Natural Bridge in. Vanwege de sterke branding vind je hier veel body boarders, als je hier gaat zwemmen dan moet je oppassen voor de sterke stroming. De lokale bevolking gaat graag naar dit zandstrand tussen de kliffen van koraalsteen.

Black Stone Beach

Black Stone Beach ligt ten zuiden van de Natural Bridge. Het strand bestaat uit zwarte stenen en is niet geschikt om te zwemmen vanwege de hoge golven en sterke stroming.

Daimari Beach

Daimari Beach staat bekend om de paardrijtours die georganiseerd worden door de naastgelegen Daimari Ranch.

Boca Keto (White Dunes)

Boca Keto ligt ten oosten van Daimari Beach en bestaat uit twee witte strandjes, met in het midden een ruige rots.

Dos Playa

Dos Playa ligt in het Arikok National Park. Het zijn twee witte strandjes, omringt door rotsen. Hier zijn grote golven, wat het strand populair maakt bij ervaren surfers. Zwemmen is hier niet verboden maar vanwege de hoge golven en sterke stroming wordt het niet aangeraden.

Boca Prins

Boca Prins is een strand in het Arikok Nationaal Park. Vanwege de sterke stroming is het niet toegestaan om hier te zwemmen. Het strand is vernoemd naar de vroegere plantage ‘Prins’ die hier in de buurt lag. Je bereikt het strand via houten trappen.

Rincon Beach

Rincon Beach is een klein wit strandje.

Grapefield Beach

Grapefield Beach ligt ten zuiden van Rincon Beach. Surfers weten deze plek te vinden, zwemmen wordt hier niet aangeraden.

Boca Grandi

Boca Grandi is een populaire plek voor kitesurfers vanwege de grote stevige golven en de harde wind. Vanwege de sterke stroming wordt zwemmen hier afgeraden. Boca Grandi is onder de kitesurfers en windsurfers populairder dan het zuidelijker gelegen Bachelor’s Beach.

Bachelor’s Beach (Boca Tabla)

Bachelor’s Beach staat ook bekend als Boca Tabla, en wordt veel gebruikt om te leren windsurfen. De zee is hier erg ruw en er is veel wind en golven. Het is een rustig strand zonder faciliteiten, de kans is groot dat je het hele strand voor jezelf hebt.

Meer stranden Aruba

Ga terug naar alle stranden van Aruba of ga naar de stranden aan de westkust van Aruba.