Stranden van Aruba

Op Aruba heb je prachtige witte zandstranden die mooi afsteken tegen de blauwe zee. Op de meeste stranden kun je ligbedden en parasols huren, maar je kunt ook gewoon op je eigen strandlaken op het zand gaan liggen.

Mooiste strand van de Caribbean

Eagle Beach wordt gezien als een van de mooiste stranden van de Caribbean, dit is het strand waar de divi divi bomen langs het water staan. Je kent ze vast wel, dat zijn die bomen die in één richting groeien door de altijd aanwezige passaatwind. En je kunt er heerlijk onder liggen als je op zoek bent naar een beetje schaduw aan het strand. Hieronder vind je een top 5 van de mooiste stranden van Aruba.

Palm Beach

Palm Beach is het bekendste strand van Aruba, en dat is ook niet zo verwonderlijk, het is namelijk een prachtig langgerekt wit zandstrand van bijna 3,5 kilometer lang. Aan dit strand hebben de luxe grote hotelketens hun complexen neergezet, en kun je je helemaal onderdompelen in vertier en vermaak. Je vindt er gezellige pieren met strandbars, restaurants en winkeltjes. En op het water kun je verschillende watersporten beoefenen.

Eagle Beach

Eagle Beach is het allerbreedste strand van Aruba, en is rustiger en minder toeristisch dan het vlakbij gelegen Palm Beach. Op Eagle Beach staan lage bomen langs de rand van het strand, waaronder je kunt gaan liggen. Hier staat ook de beroemdste boom van Aruba: de divi divi. Deze boom vind je op bijna alle folders over Aruba en is een beetje het symbool geworden van het eiland. Op Eagle Beach vind je de kleinschaligere hotels, die voornamelijk aan de overkant van de straat staan.

Baby Beach

Baby Beach ligt in een rustige lagune, het water is er ondiep en relatief warm. Het is een fijn strand voor gezinnen met jonge kinderen, omdat je tot ver in de zee met je voeten bij de grond kunt. Baby Beach wordt afgeschermd met de zee door een strook rotsen, bij deze rotsen kun je prachtig snorkelen.