Stranden Aruba

Stranden van Aruba

Zonnen onder een Palmboom op een strand in Aruba De stranden van Aruba variëren van rustige stranden tot stranden met veel faciliteiten. Alle stranden zijn gratis toegankelijk voor iedereen, op Aruba kom je geen privé stranden tegen. Dit is heel bijzonder voor de Cariben, op de meeste Caribische eilanden vind je namelijk zowel openbare stranden als privé-stranden.

De stranden bij de hotels aan de kust kun je bereiken door de lobby van het hotel of door je auto direct aan het strand te parkeren. 

Westkust of oostkust?

Stranden Aruba: Manchebo BeachDe meeste stranden van Aruba liggen aan de westkant van het eiland. Dit zijn mooie, witte, lange stranden en kleinere strandjes met een rustige zee.

De stranden aan de oostkust hebben daarentegen een grillige zee met hoge golven en sterke stroming. Deze stranden zijn dan ook niet altijd geschikt om te zwemmen. Een aantal van deze stranden zijn met name populair om te windsurfen of kitesurfen.

Mooiste stranden van de Caribbean

Strand op ArubaAan de westkust van Aruba heb je prachtige witte zandstranden die mooi afsteken tegen de blauwe zee. Op de meeste stranden kun je ligbedden en parasols huren, maar je kunt ook gewoon op je eigen strandlaken op het zand gaan liggen.

Eagle Beach wordt gezien als een van de mooiste stranden van de Caribbean, dit is het strand waar de divi divi bomen langs het water staan. Je kent ze vast wel, dat zijn die bomen die in één richting groeien door de altijd aanwezige passaatwind. En je kunt er heerlijk onder liggen als je op zoek bent naar een beetje schaduw aan het strand.

Rustige zee of hoge golven?

Stranden op Aruba: Rodger’s BeachBen je op zoek naar lange, witte stranden, of kleinere strandjes met een rustige zee? Kijk dan bij de stranden aan de westkust.

Heb je juist zin in hoge golven, of wil je windsurfen, kitesurfen of bodyboarden? Kijk dan bij de stranden aan de oostkust.

 


Veelgestelde vragen over de stranden van Aruba

Wat zijn de mooiste stranden op Aruba?

Eagle Beach wordt gezien als een van de mooiste stranden van de Caribbean. Andere mooie stranden op Aruba zijn Manchebo Beach, Baby Beach, Palm Beach en Renaissance Island.

Wat zijn de beste stranden voor gezinnen met kinderen op Aruba?

Het meest ideale strand voor gezinnen met kleine kinderen is Baby Beach, het water is hier ondiep en relatief warm. Je kunt op Baby Beach tot ver in de zee met je voeten bij de grond. Andere stranden die geschikt zijn voor gezinnen met kinderen zijn Arashi Beach, Mangel Halto, Eagle Beach en Palm Beach.

Wat zijn de mooiste stranden om te snorkelen op Aruba?

De mooiste snorkelstranden op Aruba zijn: Arashi Beach, Boca Catalina, Malmok Beach, Mangel Halto, Surfside Beach, De Palm Island, Rodger’s Beach en Baby Beach.

Vanaf welke stranden kun je een kantduik maken op Aruba?

Er zijn vier stranden op Aruba waar je een kantduik kunt maken: Mangel Halto Beach, Santo Largo Beach, Savaneta Beach en Baby Beach.

Wat zijn de beste stranden voor windsurfers en kitesurfers op Aruba?

Aan de westkant van Aruba zijn de beste wind- en kitesurf-spots: Hadicurari Beach (Fisherman’s Huts), Eagle Beach, Barcadera Beach en Rodger’s Beach. Populaire surfspots aan de oostkant van het eiland zijn: Grapefield Beach, Boca Grandi, Bachelor’s Beach (Boca Tabla), Wariruri Beach, Andicuri Beach en Dos Playa.

Wat zijn de beste stranden voor bodyboarders op Aruba?

Bodyboarders op Aruba vinden elkaar bij Andicuri Beach (beginners) en Dos Playa (gevorderden).