Hotels & Resorts

Direct aan het strand

hotel aan het strand op ArubaOp Aruba kiezen de meeste vakantiegangers voor een vakantie direct aan het strand. Op Palm Beach liggen de hotels ook echt aan het strand, op Eagle Beach en Druif Beach liggen de hotels voornamelijk aan de overkant van de straat.

Palm Beach is het populairste strand onder de toeristen, hier is het overdag dan ook een gezellige drukte. Op Eagle Beach en Druif Beach is het nog mogelijk om in alle rust op een verlaten plek te gaan liggen. Hier moet je dus zijn als je even ongestoord van de Arubaanse zon wilt genieten.

Hotels op Palm Beach en Eagle Beach:

Oranjestad

Renaissance hotel vanaf de watertaxiOranjestad is de hoofdstad van Aruba en een stad vol historie. Je vindt er koloniale architectuur met o.a. vrolijk gekleurde panden, Fort Zoutman en het historisch museum van Aruba. Maar ook veel winkeltjes, shopping malls en casino’s met felgekleurde neonlichten. Oranjestad wordt niet voor niets ook wel het ‘Las Vegas van het Caribisch gebied’ genoemd.

Oranjestad heeft een gezellig uitgaanscentrum met veel restaurants, sfeervolle terrasjes, cafés en discobars. Tenslotte heeft Oranjestad een prachtig zandstrand: Renaissance Beach. Dit strand hoort bij het Renaissance hotel.

Noord & Centraal Aruba

Caribbean Palm Village ResortBehalve een hotel aan de populaire stranden of in Oranjestad kun je ook kiezen voor een hotel wat centraler op het eiland. Als je hier verblijft dan is het wel aan te raden om een auto te huren, zodat je zelfstandig het eiland kunt verkennen of naar het strand kunt gaan.

In het noorden van Aruba zijn mooie stranden te vinden waar je heerlijk kunt zwemmen en snorkelen. Het is hier rustiger dan op de populaire stranden, maar er zijn minder voorzieningen. Vanuit Oranjestad ben je in 15 minuten in het noorden van Aruba.

Centraal Aruba is niet heel toeristisch, je verblijft hier voornamelijk tussen de locals. Je vindt hier wel leuke restaurantjes waar je lokale specialiteiten kunt proberen.