Auto huren Aruba

Auto huren Aruba

auto huren arubaAls je veel van het eiland wilt zien dan is het aan te raden om een auto te huren op Aruba. Het hangt van de ligging van je accommodatie en je reisdoel af of je de hele periode een auto gaat huren of alleen maar voor een paar dagen. Als je stranddagen af wilt wisselen met het bekijken van de mooiste plekjes op Aruba, dan kun je er ook voor kiezen om een aantal keer een auto te huren voor 1 of 2 dagen.

De wegen op Aruba zijn modern en veilig. Je kunt een auto huren op het vliegveld, de autoverhuurbedrijven zijn te vinden in het gebouw tegenover de aankomsthal. Maar ook bij de grotere hotels in Oranjestad, Palm Beach, of andere populaire locaties hebben veel autoverhuurbedrijven een balie.

Als je een huurauto voor je hele vakantie wilt, dan raden we aan om van te voren een reservering te maken, zodat je auto voor je klaarstaat bij aankomst op Aruba.

Jeep

jeep huren arubaAls je de noordkust van Aruba wilt verkennen dan raden we aan om een Jeep te huren. De onverharde wegen kunnen na een tropische regenbui moeilijk begaanbaar zijn. In dat geval kan een jeep uitkomst bieden.

Een 4×4 terreinauto is trouwens sowieso verplicht als je het Arikok National Park wilt gaan bezoeken. Je kunt ook een Jeep huren voor één dag, dat is genoeg om de hele noordkust van Aruba op het gemak te bekijken.

Navigatie

Op Aruba kun je gebruik maken van de app Maps.me. Dit is een gratis navigatie-app voor je telefoon en is beschikbaar voor iOS en Android. Het enige wat je moet doen is voordat je op reis gaat (in de wifi) de app op je telefoon zetten en de kaart van Aruba in de app downloaden. De app werkt dan ook offline, superhandig.

Autoverhuurbedrijven

TUI Cars heeft verschillende verhuurlocaties op Aruba: op de luchthaven, in Oranjestad, en bij verschillende grote hotels zoals het Renaissance, Marriott, Tamarijn en Divi Aruba Resort. Bij TUI Cars is je reservering inclusief verzekeringen, zoals schade, diefstal en aansprakelijkheid.

Sunny Cars heeft drie verhuurlocaties op Aruba: op het vliegveld, in Oranjestad en op Palm Beach. Ze hebben een all-in prijs, alle verzekeringen zijn bij de huurprijs inbegrepen. En je mag een ongelimiteerd aantal kilometers rijden.

Rent Cars vergelijkt de auto’s van verschillende aanbieders. Ze bieden een gratis shuttleservice aan vanaf het vliegveld naar de verhuurlocaties. Daar kun je vervolgens de huurovereenkomst ondertekenen en je huurauto ophalen.

Alamo heeft verschillende verhuurlocaties op Aruba: op de luchthaven, bij Riu Palace Antillas en bij Holiday Inn Resort Aruba. Bij Alamo is je reservering inclusief verzekeringen, zoals schade, diefstal en aansprakelijkheid.